Dansstilar och klasser


show_fotor

SAMBA NO PÉ

Här lär du dig dansa som en sambadrottning/-kung! I den traditionella samban från Rio varvas långsamma sensuella rörelser med snabba energiska inslag. Vi dansar med högklackat till energiska sambarytmer eller livetrummor.

Samba no pé nybörjarnivå: 2 terminer (1 år)
Samba no pé medelnivå: 4 terminer (2 år)
Samba no pé avancerad nivå: 6 terminer (3 år)
I samba no pé erbjuds en möjlighet till gradering på olika nivåer, mer information finns under fliken ”Om”.


samba-de-roda

SAMBA DE RODA

Samba i sin faktiska ursprungsform från Salvador de Bahia. Fokus ligger på höfter och fotarbete. Dansen är lekfull och dansas traditionellt i en ring ackompanjerat med sång och live-musik. I denna kurs övar vi grundsteg i rodan men gör även mindre koreografier. Samba de roda är en del av danskursen Brasil mix.


baile-funk

BAILE FUNK

Denna dans har sitt ursprung i Rio de Janeiro. Sensuella, kraftfulla rörelser utförs till elektronisk musik. Fokus ligger på rump – och lårmuskler. Svettiga pass där du effektivt bygger muskler och under kort tid får en fastare rumpa.


12273638_896497800400032_1633268281071008697_o

AFRO & MACULELE

Afrobrasiliansk dans med mjuka rörelser som är inspirerad av naturen. Dansen har sitt ursprung från den afrikansk- brasilianska religionen Candomblé. Dansen varierar mellan olika tempon, vid sitt klimax är rörelserna starka och snabba. Fokus ligger på axlar och bröst. Afro & Maculele är en del av danskursen Brasil mix.


brasil-mix

BRASIL MIX

Här dansar vi en härlig blanding av Axé, Frevo, Pagodao, Arrocha, Lambada, Samba de roda, Afrobrasilianska danser och Baile funk, precis som i en brasiliansk karneval! Ett intensivt träningspass där vi tränar kondition, koordination och styrka.

Brasil mix nybörjarnivå: 2 terminer (1 år)
Brasil mix medelnivå: 4 terminer (2 år)
Brasil mix avancerad nivå: 6 terminer (3 år)
I Brasil mix erbjuds en möjlighet till gradering på olika nivåer, mer information finns under fliken ”Om”.


 

EF_performance.jpg

PERFORMANCE GROUP

Som medlem i Estilo Faixas Performance group deltar du i gruppens externa shower och för deltagande i denna grupp krävs att du genomgår en audition. Under audition kommer Mestra Renata lära ut en koreografi och observera hur snabbt du plockar upp koreografin. Även din nivå på samba kommer att utvärderas av Mestra Renata.

Som medlem i Estilo Faixa Performance group kommer du medverka i onsdagens klasser som förbereder dig för kommande shower. Under klassen fokuserar vi på individuell dans och show-utveckling, där fokus ligger på bland annat följande:
✦ Samba- solo
✦ Ansiktsuttryck
✦ Kroppsspråk & hållning
✦ Scenspråk

Klassen innehåller även ett individuellt ”program” som tas fram tillsammans med Mestra Renata. Programmet ska fungera som en vägledning för dig att nå dina mål som dansare.

Estilo Faixa Performance Group uppträder både nationellt och internationellt. Gruppen har dansare både i Malmö och Köpenhamn.

Detta är en stor möjlighet för dig som vill ta nästa steg och utveckla din dans och fördjupa dig i den brasilianska kulturen.