Dansstilar


show_fotor

SAMBA NO PÉ

Här lär du dig dansa som en sambadrottning/-kung! I den traditionella samban från Rio varvas långsamma sensuella rörelser med snabba energiska inslag. Vi dansar med högklackat till energiska sambarytmer eller livetrummor.


samba-de-roda

SAMBA DE RODA

Samba i sin faktiska ursprungsform från Salvador de Bahia. Fokus ligger på höfter och fotarbete. Dansen är lekfull och dansas traditionellt i en ring ackompanjerat med sång och live-musik. I denna kurs övar vi grundsteg i rodan men gör även mindre koreografier. Ett svettigt pass där vi håller igång hela timmen!


baile-funk

BAILE FUNK

Denna dans har sitt ursprung i Rio de Janeiro. Sensuella, kraftfulla rörelser utförs till elektronisk musik. Fokus ligger på rump – och lårmuskler. Svettiga pass där du effektivt bygger muskler och under kort tid får en fastare rumpa.


12273638_896497800400032_1633268281071008697_o

AFRO & MACULELE

Afrobrasiliansk dans med mjuka rörelser som är inspirerad av naturen. Dansen har sitt ursprung från den afrikansk- brasilianska religionen Candoble. Dansen varierar mellan olika tempon, vid sitt klimax är rörelserna starka och snabba. Fokus ligger på axlar och bröst.


brasil-mix

BRASIL MIX

Här dansar vi en härlig bladning av Axe, Frevo, Pagode, Arrocha, Lambada och Funk, precis som i en brasiliansk karneval! Ett intensivt träningspass där vi tränar kondition, kordination och styrka.